اخبار اقتصادی
چاپ21101:22 - 1398/06/28

آیا مدارک سعودی زمینه حمله به ایران را فراهم می کند؟

فوری/حمله به ایران بعد نمایش مدارک سعودی؟

در حالی که ادعا می شد ریاض مدارکی را دال بر دخالت ایران در حمله به آرامکو ارائه خواهد داد ولی از استنادش «خنده آمد خلق را».
به گزارش کارگر آنلاین ، خبرگزاری مهر نوشت : متعاقب حملات صورت گرفته به تأسیسات نفتی آرامکو و بر عهده گرفتن مسئولیت آن توسط انصارالله یمن ادعاهای مختلفی در خصوص منشأ حملات در دستور کار عربستان و آمریکا صورت گرفته است.
 
متعاقب حملات صورت گرفته به تأسیسات نفتی آرامکو، عربستان سعی کرد تا زمینه را برای اجماع بین المللی را در خصوص این حملات علیه ایران مهیا کند. از اینرو «محمد بن سلمان» در رایزنی های مکرر در تلاش است تا جامعه جهانی را همراه خود کند.
 
در این راستا نشست سخنگوی وزارت دفاع عربستان در حالی که انتظار می رفت شواهد متقنی(از منظر جامعه بین المللی) ارائه شود ولی چنین نشد و از استناداتش «خنده آمد خلق را». تنها نکته ای که آن هم به صورت غیر مستند از سوی «ترکی المالکی» سخنگوی وزارت دفاع عربستان در نشست چند لحظه پیش ارائه شده این بود که حملات از سوی یمن نبوده است.
 
وی در این خصوص اعلام کرد حملات از شمال عربستان صورت گرفته است و نه از سمت یمن(جنوب). بر همین اساس او استدلال کرد ایران حامی این حملات بوده است. البته وی اذعان داشت محل دقیق حمله هنوز مشخص نشده است.
 
المالکی با بیان اینکه تسلیحات مورد استفاده ساخت ایران بوده، ایران را مسئول این حملات دانست.
 
مهمترین موضوع در خصوص حملات صورت گرفته که جامعه جهانی منتظر شنیدن آن بود منشأ حملات بود که سخنگوی وزارت دفاع عربستان نه سندی برای آن داشت و نه استنتاج دست داشتن ایران را معنادار می کرد.
 
تلاشهای سعودی در متهم سازی ایران و ایجاد اجماع جهانی علیه ایران در حالی است که حتی متحد این کشور یعنی ایالات متحده- که عربستان زیر چتر حمایتی - امنیتی آن شاهد چنین حملاتی بوده، حاضر نبود که در حمایت از متحد خود، خود را وارد درگیری نظامی با ایران بکند.
 
بر همین اساس بود که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که حمله به عربستان صورت گرفته و نه آمریکا.
 
این به معنای این است که آمریکا حاضر نیست تبعات سیاسی و نظامی حمله به عربستان را در جنگ احتمالی با ایران متوجه خود کند و توپ را در زمین عربستان انداخت و گفت که خود عربستان مقصر را شناسایی کند تا ما واکنش نشان دهیم.
 
این موضع گیری به این معناست که آمریکا به هیچ وجه حاضر نیست حتی در صورتی که برای خودش هم مسجل شده باشد حمله از سوی ایران صورت گرفته باشد خود را وارد درگیری نظامی با ایران کند. بر همین اساس بود که ترامپ در جلسه شورای امنیت ملی این کشور که ساعاتی پیش برگزار شد گزینه های نظامی هر چند واکنشهای محدود نظامی علیه ایران را نیز رد کرده و خواهان ارائه گزینه های پیشنهادی بیشتر از سوی مشاوران خود شده است.
 
ترامپ می داند در صورت حمله به ایران ولو به صورت محدود تبعات سنگینی متوجه این کشور و متحدانش در منطقه خواهد شد. چرا که ایران هم بارها اعلام کرده هر گونه حمله نظامی به خاک ایران «مادر جنگها» خواهد بود که نشان از این دارد واکنش ایران محدود و گذرا نخواهد بود و فراگیری آن باعث خواهد شد آمریکا و متحدان منطقه ای آن هزینه های سنگینی را بپردازند.
 
از سوی دیگر عربستان نیز به تنهایی توان ورود به جنگ با ایران را ندارد. تبعات سنگین نظامی و اقتصادی که از رهگذر جنگ احتمالی متوجه این کشور خواهد شد را شاید به معنای پایان آل سعود نیز بتوان ارزیابی کرد.
 
بر همین اساس عربستان در تلاش بود تا هزینه های نظامی و سیاسی حمله احتمالی به ایران را متوجه آمریکا کند. اما ترامپ نیز در شرایطی نیست که بخواهد ماجراجویی به نفع عربستان داشته باشد. شرایط انتخاباتی آمریکا به گونه ای است که هر گونه تحرک نظامی علیه ایران باعث باخت حتمی او در انتخابات خواهد شد. از سوی دیگر ترامپ می داند ایران جنگ را محدود و گذرا نخواهد دید.
 
بر همین اساس ترامپ به خاطر اینکه هم مخالفان داخلی را در حمایت از یک متحد قانع سازد و از سوی دیگر به سعودی هم اعلام کند واشنگتن از متحد خود حمایت می کند تحریمهایی را بلافاصله و همزمان با نشست خبری «ترکی المالکی» سخنگوی وزارت دفاع عربستان علیه ایران وضع کرد. اعمال این تحریمها را از منظری می توان اینگونه تفسیر کرد که واشنگتن به فکر گزینه نظامی علیه ایران نیست.
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران